Michael Steinau

Mijn naam is Michael Steinau en mijn werk is het begeleiden van mensen vanuit de Zijnsoriëntatie. Voor mij persoonlijk en in mijn werk gaan ‘Ontwaken’ en ‘Wakker Zijn’ over de mogelijkheid om op elk moment uit mijn zelf gesponnen web van beelden en aannames over het leven te stappen. De kaart van Nederland is niet Nederland. En mijn beeld van het leven alsmede mijn aannames over het leven, zijn ook niet het leven zelf.

Over het algemeen zijn we dermate geïdentificeerd met onze gedachten, beelden en concepten dat we al snel geloven dat ze ‘echt waar’ zijn. Ook ik kan me hechten aan gedachten en overtuigingen die ik zie als de waarheid. Door ‘Wakker te Zijn” besef ik dat me niet hoef te identificeren met deze gedachten, beelden en concepten. Overigens zeg ik ook niet dat dat de gedachten, beelden en concepten niet waar zijn, anders zou ik de boel andersom op slot zetten en op die manier de openheid van het leven verlaten.

In 2004 kwam ik in aanraking met Zijnsoriëntatie. De visie en methodiek sloten perfect aan bij hoe ik zelf naar het leven kijk. De rijkdom van Zijn is steeds zichtbaar als je weet hoe je moet kijken. Net als de zon altijd schijnt als je je niet laat afleiden door het wolkendek wat er voor zit.

Het is mijn missie om je te laten delen in deze inspiratie en de rijkdom van Zijn. Je bij te staan je leven vanuit Zijn vorm te geven. Ontwaken is ook hier het uitgangspunt evenals authentiek zijn, vanuit verbondenheid leven, op eigen benen staan en de diepe wijsheid die in je zit voluit in het licht te zetten.

Hierbij zijn Zijnsoriëntatie, Dzogchen (Tibetaans Boeddhisme), Lakota spiritualiteit (Noord-Amerikaanse Indianen) en vooral het leven zelf mijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Mijn rol is vooral een richting geven en een helpende hand. Ik kan niets aan je geven of toevoegen wat je niet allang bent, namelijk al helemaal compleet!