Waarom zen beoefenen?

Je kunt om uiteenlopende redenen gemotiveerd zijn om Zen te beoefenen. Je kunt belang hebben bij de positieve effecten van meditatie of een vaag of urgent gevoel hebben dat er toch méér is in het leven. Of gewoon nieuwsgierig zijn naar wat een Boeddhistisch geïnspireerde levenshouding in de praktijk kan betekenen. De gemene deler is misschien de wens om te ontdekken wat – te midden van de kakofonie van ons dagelijks leven – er écht toe doet! Met dit initiatief willen we voor iedereen die belangstelling heeft voor Boeddhisme en/of meditatie de mogelijkheid bieden om in Twente, zen-instructie en -begeleiding te krijgen van een inspirerende en erkende zenleraar, die stevig is geworteld is in de zentraditie.

Er zijn in Nederland slechts een beperkt aantal erkende zenleraren actief. Daarom zijn we blij dat we enkele bevoegde White Plum leraren van Zen River bereid hebben gevonden om met enige regelmaat in Twente langs te komen, waarbij de aftrap op 26 september 2015 is gegeven. Een zenleraar spreekt uit eigen ervaring, herkent de valkuilen, en kent bovenal de grote waarde van het zeninzicht, dat ontstaat als je de werkelijkheid direct ervaart in plaats van vanuit je persoonlijke bagage. Dit is erg inspirerend en waardevol voor iedereen die belangstelling heeft voor Boeddhisme en/of meditatie.

De ochtenden vinden ongeveer eens in de twee maanden plaats, afgestemd op de groep belangstellenden. Houd onze website in de gaten, volg ons op Facebook, of  mail ons als u op de hoogte gehouden wilt worden.