Zen River

Zen River is een internationaal klooster voor Zenboeddhisme, dat een doorlopend trainingsprogramma verzorgt onder leiding van Tenkei Coppens Roshi en Myoho Gabrysch Sensei. Zij zijn beiden vertegenwoordigers van de White Plum Lineage, opgericht door Maezumi Roshi in de VS. Tenkei Roshi is ook erkend door de Japanse Soto School en actief in de ontwikkeling van de Europese afdeling van deze school. Zen River staat officieel geregistreerd als Soto tempel (Tokubetsu Jiin).

Zen River is gevestigd in een landelijk gelegen pand aan de rand van Uithuizen, dichtbij de Groningse Waddenkust. Het programma is gebaseerd op vier trainingselementen (zazen, ritueel, studie en bodhisattva activiteit) en bestaat uit een dagelijks rooster met daarnaast workshops, retraites en aanverwante activiteiten. Zen River functioneert als een “open” klooster. Dat betekent dat iedereen kan deelnemen aan het volledige programma of gedeeltes daarvan, terwijl de continuïteit van de training gewaarborgd wordt door veertien inwonende fulltime beoefenaren/monniken. Veel bezoekers komen regelmatig langs om zo hun beoefening thuis te ondersteunen en te verdiepen. Nieuwkomers krijgen speciale aandacht en kunnen gebruikmaken van Zazenkai introductiedagen.

Voor het zeer uitgebreide programma van Zen River verwijzen we graag naar www.zenrivertemple.org. Uithuizen ligt op 2 -2,5 uur rijden van Twente.